< Terug naar het overzicht

Post-hbo Inkoop & Aanbesteden

Kenmerken

7 dagen binnen 5 maanden
4495
20-01-2020 maximaal 20 deelnemers Utrecht 14 modules

Voor wie?

Overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij inkoop en aanbesteden

Niveau

Hbo werk- en denkniveau Direct inschrijven Brochure aanvragen
Deel deze opleiding

Referenties van oud-deelnemers
Uiteindelijk zijn de beste referenties over de opleiding natuurlijk die van deelnemers zelf. U kunt hier reacties lezen van oud-deelnemers van de opleiding.

 

Josephine van Rijn-Diekman - Gemeente Haarlemmermeer
De post-hbo registeropleiding Inkoop & Aanbesteden is een compacte en complete opleiding die veel praktische, theoretische en juridische handvatten biedt voor je dagelijkse uitvoeringspraktijk. De opbouw van de lesmodules zit goed in elkaar, het lesmateriaal is zeer verzorgd en de opgaven bereiden je goed voor op het examen. De benodigde tijdsinvestering is pittig! Met de prettige en deskundige docenten is er een goede en open interactie. Kortom, ik ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd en raad deze zeker aan.

Frank Horsthuis - Ministerie van Defensie 
Ik begon met de opleiding Inkoop & Aanbesteden omdat mijn carrière was vastgelopen en ik op zoek was naar een nieuw begin. Ik las goede dingen over Conducto en begon op 11 september 2017 met de opleiding, vrijwel zonder enige kennis van inkoop. Ik had wel eens gehoord van 'Europese aanbesteding'. En ja, ik snapte en waardeerde het basisprincipe: de best mogelijke dingen tegen de best mogelijke condities. Ik kwam terecht in een groep met overwegend ervaren inkopers. De druk zat er dus gelijk goed op! Na dag 1 was ik bang de slechtste beslissing uit mijn leven te hebben genomen maar vanaf de 2e dag en het moment dat we met de groeps- en individuele casussen begonnen, was ik zeer gerustgesteld. Dit wil ik doen. Dit is interessant. En ik kan het ook nog. 
Mijn kennisachterstand goedmaken kostte enige moeite en vermoedelijk meer uren dan voor mijn overwegend ervaren medestudenten, maar ik ging er ook niet vanuit dat een 180 graden verandering van carrière makkelijk zou zijn. Goede cijfers volgden, beter dan ik verwachtte maar toch nog net iets minder fantastisch dan ik hoopte... Toch bleef ik volhouden en de opleidng werd steeds interessanter. Ik heb ruim de tijd genomen om mij voor te bereiden op het examen en haalde daar zelfs een goed cijfer voor. Na de diplomering was de zoektocht lang maar mijn inkoopcarrière gaat spoedig beginnen bij het Ministerie van Defensie als Operationeel ICT-inkoper. Dat had natuurlijk niet gekund zonder Conducto! Aanrader!

Ralph van der Lans - Gemeente Haarlemmermeer
De post-hbo Inkoop en Aanbesteden is een waardevolle opleiding, omdat de opgedane kennis direct in je dagelijkse werkzaamheden toe te passen is. De praktijkervaring van de docenten en de open interactie met de deelnemers zorgen ervoor dat je in een relatief korte tijd veel leert over inkopen en aanbestedingen. Een aanrader als je de mogelijkheden binnen aanbestedingsland wilt verkennen!

Terug naar boven

Gerty Ceelen – Inkoopadviseur gemeente Bernheze
Nieuw in het inkoop- en aanbestedingsvak, ben ik direct in januari 2018 gestart met de post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden van Conducto. In een relatief kort tijdsbestek heeft het mij ruim voldoende theoretische bagage gegeven, waarmee ik in de praktijk goed vooruit kan. Zeker de manier waarop je de stof aangeboden en te verwerken krijgt vind ik prettig: geen grote hoeveelheid data uit het hoofd leren, maar weten wanneer er een belletje moet rinkelen en dan de relevante informatie kunnen vinden. In deze tijd, waarin zoveel informatie beschikbaar en toegankelijk is, is dat tenslotte ook de manier waarop je in de praktijk werkt.
Kortom, voor zowel beginnend als een wat meer ervaren inkoopadviseur, contractmanagers e.d.: een aanrader!

Terug naar boven

Reinder Feenstra - Ministerie van Defensie
In 2017 heb ik de post-hbo Inkoop & Aanbesteden gevolgd. De opleiding is zeer leerzaam en intensief, ook voor mensen zonder ervaring met Europese aanbestedingen. De huiswerkopdrachten in een groep en individueel zijn zeer uitdagend en leerzaam, je gaat dan actief met de stof aan de slag. Je helpt elkaar om tot een goed resultaat te komen en je je leert ook van andere deelnemers. Conducto als opleidingsinstituut is mij zeer goed bevallen.

Terug naar boven

Michiel Wolters - Achterhoek VO
De post-hbo Inkoop en Aanbesteden is een gedegen opleiding waarbij je in relatief korte tijd door bevlogen docenten wordt klaargestoomd voor een succesvolle inkoop. Aan de hand van casussen wordt je vooral praktijkgericht alle basisvaardigheden bijgebracht die je nodig hebt voor een doelmatige en rechtmatige inkoop. Absolute aanrader!

Terug naar boven

Joris Noordzij
Onervaren met aanbesteden ben ik deze opleiding gaan volgen om mijn ambities te realiseren, namelijk werken als inkoopadviseur. Met het behaalde register certificaat heb ik de mogelijkheid om te solliciteren als junior inkoper bij de overheid. Tijdens de opleiding ga je met toenemende lesstof en aansluitende literatuur door de huiswerkopdrachten heen. Hierbij neemt de studiebelasting gedurende het programma steeds meer toe. Het programma is overigens professioneel ingericht. De kennisoverdracht komt minimaal drie keer in een steeds veranderende vorm voorbij. Hierdoor is deze opleiding uitermate geschikt voor de aanbestedingsbewustwording alsook het toepassen van de toegereikte inkoop en aanbestedingsmodellen binnen het bedrijfsleven. Conducto biedt een inspirerende toevoeging op bestaande leidraden waardoor lesstof overzichtelijk blijft. 

 Terug naar boven

Jan van Houten - Gemeente Arnhem
In februari 2015 ben ik binnen de gemeente Arnhem gestart als adviseur Inkoop en Aanbesteding. In deze nieuwe rol ontbrak het mij aan kennis en ervaring op vele facetten van het vak. Mijn enige ervaring was het adviseurschap en kennis van aanbesteden vanuit mijn rol als contractmanager. Om de kennis op te doen ben ik direct gestart met de (basis) opleiding "post-hbo Inkoop en Aanbesteden". Het was bijzonder pittig om alle nieuwe informatie en ervaringen binnen mijn nieuwe functie te combineren met alle nieuwe informatie uit de opleiding (heel veel nieuwe stof te horen en te lezen). Ook vond ik het lastig om te gaan met het feit dat ik de enige student was zonder ervaring met het doen van aanbestedingen.
Zeker in het begin had ik mijn bedenkingen of ik de opleiding zou blijven volgen. Na mijn bedenkingen naar Conducto te hebben uitgesproken is mij alle soorten van ondersteuning aangeboden om de opleiding tot een goed einde te brengen. Achteraf heb ik hier geen gebruik van hoeven maken.
Met name het maken van de combinatie tussen theorie en praktijk in de verschillende opdrachten hebben mij zeer geholpen om alle informatie een plek te geven en te toetsen aan de praktijk. De lessen van de ervaren professionals waren leerzaam met voldoende ruimte om te discussiëren en van elkaar te leren.  Na een moeizame start heb ik mijn rijbewijs gehaald en leer ik nu rijden in de praktijk. Een rugzak vol tools, kennis en informatie ondersteunen hierbij.
Als beginnend adviseur Inkoop en Aanbesteding wil ik de (basis) opleiding post-hbo Inkoop en Aanbesteding van Conducto graag aanbevelen.

Terug naar boven

Annouck Patist - SRO
Na een periode werkzaam te zijn geweest op de afdeling Inkoop bij SRO in Amersfoort, heb ik de post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden gevolgd bij Conducto. Het start niveau in onze groep liep zeer uiteen. Een heel scala aan docenten passeerde de revue en van iedere docent leerden we over verschillende onderwerpen t.a.v. aanbesteden. De vele voorbeelden die zij gaven uit de praktijk maakten de lesstof voor mij onderhoudend en pakkend. Al snel nam ik mijn boeken en aantekeningen mee naar kantoor, want in mijn dagelijks werk had ik direct profijt van de lesstof. Toen de voorbereidingen voor de lesstof en de huiswerk-/ groepsopdrachten samenvielen, beleefde ik een intensieve periode van ongeveer 3 à 4 maanden. Met het diploma in de hand en tijdens mijn werkzaamheden als Adviseur Inkoop en Aanbesteden merk ik dagelijks hoeveel kennis ik heb opgedaan in korte tijd! 

Terug naar boven

Peter de Kraker - Veiligheidsregio Zeeland
Voor mij is het belangrijk om mezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Daarom heb ik voor de post-HBO opleiding Inkoop & Aanbesteden bij Conducto gekozen. Dit vanwege de inhoudelijk- en praktisch gerichte vaardigheden die tijdens deze opleiding worden aangeboden. Daarnaast wordt ook de juridische (vak)kennis die benodigd is voor een inkoper aangereikt d.m.v. een aantal handvatten. Zeer prettig is dat de opleiding in een korte tijd wordt aangeboden, maar hierdoor wel zeer intensief is. De uitwerkingen van de individuele- en groepswerkopdrachten vraagt veel tijd, maar hebben zeker een toegevoegde waarde voor de praktijk. De diversiteit aan docenten geeft tijdens de opleiding verschillende invalshoeken van inkopen en aanbesteden wat zeer waardevol is. De casussen en de onderlinge afstemming tussen docenten in met name de individuele- en groepswerkopdrachten kan worden verbeterd, omdat dit wel eens wat onduidelijkheid met zich meebracht. Als ik het in een aantal woorden wil samenvatten typeren de woorden als leerzaam, praktisch en concreet  voor mij deze opleiding. 

Terug naar boven

Ramses Franka - Belastingdienst  "De post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden is een intensieve en goede opleiding waarbij je theoretische en vooral praktische kennis opdoet in inkoop en aanbesteden. Naast de theorie die je moet voorbereiden voor de lessen, zijn er individuele studie- en groepsopdrachten. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Je leert o.a. het inkoop- en aanbestedingsbeleid van jouw organisatie vast te stellen, een inkoopanalyse te maken, inkoopactieplan op te stellen en hoe je zelfstandig (Europese) aanbestedingen uitvoert.Ook de nieuwe aanbestedingswet kwam ruim aan bod.
De docenten zijn zeer ervaren en komen uit de praktijk. Met name de boeiende discussies met docenten en studiegenoten die werkzaam zijn bij overheid of semi-overheid, vond ik inspirerend. Het was een intensieve en leerzame periode en heb met veel plezier de opleiding gevolgd en afgerond."

Terug naar boven

Esther Karman - Karman Juridische Dienstverlening  "Ik heb de opleiding met veel interesse en plezier gevolgd. De studiebelasting is redelijk groot maar de theorie is direct toepasbaar in de praktijk. De docenten zijn deskundig en staan open voor vragen en discussies. Soms is de hoeveelheid stof op een lesdag iets veel waardoor niet alle onderwerpen goed aan bod komen. Een goede voorbereiding is dan ook wel nodig. De wijze van werken met intranet is erg goed bevallen. De organisatie verloopt zeer deskundig en je kunt zien dat men ervaring heeft met het verzorgen van een opleiding. Op vragen wordt zeer snel gereageerd en stof wordt tijdig bekend gemaakt. Zeker een opleiding om aan te bevelen!"

Terug naar boven

Paulien Veerhuis - Gemeente Haarlem "Als beleidsmedewerker bij Facilitaire Zaken ben ik regelmatig betrokken bij (Europese) aanbestedingen. Ik ontdekte dat professioneel aanbesteden een vak apart is en zocht naar een opleiding voor inhoudelijke verdieping. Die vond ik in 2013 in de post-hbo opleiding Inkoop en Aanbesteden. De lessen worden gegeven door zeer ervaren professionals, die in een relatief korte periode de theorie behandelen, maar vanuit hun eigen ervaring ook de vertaalslag maken naar de praktijk. Voor mij was de opleiding intensief maar zeer waardevol. Met de opgedane kennis kan ik direct aan de slag en daar gaat het tenslotte om!"

Terug naar boven

Michiel Veenhuis - Raad van State
"De start van mijn werkzaamheden als inkoopadviseur en de start van de opleiding liepen vrijwel gelijk. Het was nuttig (en leuk) om te merken dat de materie die in de opleiding aan bod kwam, direct toepasbaar was in de praktijk. De opleiding is best zwaar, met huiswerkopdrachten naast het volgen van de lessen, maar heeft mij in 2013 zeker een goede start gegeven in het inkoop- en aanbestedingsvakgebied."

Terug naar boven

Menno Kronenburg - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid "Het is een gedegen opleiding inkoop en aanbestedingsrecht. Na het afronden van de opleiding ben je in staat de kennis toe te passen in de praktijk en op basis van de verkregen kennis een volwaardig gesprekspartner te zijn van juristen. Ook levert de opleiding de kennis om een inkooporganisatie in te richten of de wijze van inkopen te herzien. Deze opleiding is aan te raden voor iedereen die zich wil verdiepen in het aanbestedingsrecht. De docenten zijn zeer vakkundig en de lesstof van een hoog niveau."

Terug naar boven

Will Geerts - Staatsbosbeheer "De post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden is leuk, leerzaam en praktisch. Een scala van enthousiaste docenten maakt je met een palet aan verhalen uit de praktijk wegwijs in de wereld van aanbestedingen en inkoop. Doordat een team docenten verschillende perspectieven laat zien, krijg je een rijker beeld van het verhaal. Samenwerkingsopdrachten maken het levendig en scheppen de kans om kennis te maken met andere organisaties. Er wordt niet alleen een goede basis van juridische kennis gelegd, maar het denken in juridische termen wordt ook aangeleerd. Wat ik verrassenderwijs heel leuk vond.

Terug naar boven

Monique Groenheide - BAR gemeenten "De opleiding is pittig maar zeer leerzaam. Wij hadden het voordeel dat de nieuwe Aanbestedingswet in werking trad en werden dus direct up to date gebracht. Docenten zijn enthousiast en gedreven en staan altijd klaar met advies en hulp. Kortom een aanrader."

Terug naar boven

Kristel van Heumen - Enexis "De opleiding van 2013 gaat redelijk diep in op verschillende onderwerpen tijdens het aanbestedingsproces, waarbij er zowel aandacht is voor de achtergrond als voor praktische toepassing. Daarbij worden de lessen worden gegeven door zeer ervaren docenten, de (huiswerk)opdrachten zijn uitdagend en zorgen ervoor dat je kennis opdoet die je direct in je werk kunt toepassen."

Terug naar boven

Nando Koster - Gemeente Leiden “Prima opleiding om in een kort tijdsbestek alle ins en outs van Inkoop maar vooral Aanbesteden onder de knie te krijgen. Professionele en praktijkgerichte docenten zijn in staat om theorie en praktijk te verbinden. Een aanrader voor alle inkopers maar vooral ook betrokkenen bij inkoopprocessen van de overheid.”

Terug naar boven

Karin van Jaarsveld - Gemeente Zeist "De opleiding geeft je in een relatief korte tijd een volledig beeld van het aanbesteden. Daarbij wordt zowel de juridische kant als de praktische toepasbaarheid behandeld. Door de huiswerkopdrachten word je gestimuleerd om direct met de lesstof aan de slag te gaan en daarmee te ervaren waar je in de praktijk tegen aanloopt. Omdat ikzelf een nieuwkomer was in de overheidsinkoop, heb ik met behulp van deze opleiding in 2013 een vliegende start kunnen maken. Een goede basis is in dit vak van groot belang."

Terug naar boven

Vincent Sabee - Management Consultant bij Ordina "Ik houd me al enige tijd met diverse aspecten van inkoop en Europees aanbesteden bezig, zowel in opdracht van aanbestedende diensten als in de rol van inschrijver. Het heldere en praktische kader dat de opleiding biedt, heeft me geholpen bij het verkrijgen van een beter overall inzicht op dit terrein."

Terug naar boven

Bjorn Olsthoorn - Contractbeheerder van Provincie Zuid-Holland "De opleiding is voor mij erg nuttig, leerzaam en relevant geweest. Als contractbeheerder bij mijn organisatie wilde ik graag meer weten over het 'hoe en wat' van inkopen en aanbesteden. Een groot deel van de leerstof was zeer herkenbaar en daarom goed toe te passen in de praktijk. Intussen heb ik, mede dankzij deze opleiding, de overstap van contractbeheerder naar inkoper kunnen maken. Het klinkt misschien als een cliché, maar ik kan deze opleiding aan alle (beginnende én ervaren) inkopers aanraden!"

Terug naar boven

Joost Starremans - Medewerker huisvesting en Facilitaire Zaken bij Arcuscollege “In het najaar van 2012 was ik deelnemer aan de post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden. Wat mij erg aansprak was de praktische benadering van het vakgebied Inkoop & Aanbesteden en de daaraan gerelateerde opdrachten. Daarnaast sprak de interactie tussen de bekwame docenten en de deelnemers mij erg aan. Tevens was ik aangenaam verrast door de diversiteit aan deelnemers waardoor er vaak goede discussies waren en de onderwerpen vanuit diverse invalshoeken beredeneerd werden. Kortom een echte aanrader om in relatief korte tijd je niveau op het gebied van Inkopen & Aanbesteden bij te spijkeren.”

Terug naar boven

Joop de Zoete - Unithoofd Voeding van Erasmus MC “Als niet inkoper, maar betrokken bij diverse Europese aanbestedingen, was ik op zoek naar een opleiding op dit gebied. Tijdens de opleiding heb ik inzage verkregen over de regelgeving, wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden. Naast de opgedane theoretische kennis, diverse praktische opdrachten uitgewerkt, dit heeft mij o.a. meer inzicht gegeven van de interne inkoop(Supply Chain) binnen de organisatie. De opleiding heeft voor mij persoonlijk een meerwaarde gegeven, tijdens gesprekken met ervaren inkopers begrijp je beter wat men bedoeld en kan je gezamenlijk de Aanbesteding vorm geven. Door samen te werken aan de praktijkopdrachten verkrijg je een beter beeld hoe een andere organisatie omgaat met de Europese Aanbestedingen. Je leert van de ander, en de ander leert van jou. Kortom, een aanrader, niet alleen voor inkopers maar ook voor degene die zich verder willen scholen in het inkoopvak.”

Terug naar boven

Bert Kassing - Stichting RIJK "Ik ben met een beperkte inkoopervaring, maar wel met de nodige training en begeleiding vooraf vanuit mijn werkgever, aan deze opleiding begonnen. Je doet de opleiding er niet zomaar even bij. Er wordt wel een stevige portie inzet verwacht met veel leeswerk en de verschillende uit te voeren opdrachten. Ik heb er tijdens de opleiding veel bij kunnen leren en het geleerde kon ik snel in de praktijk toepassen. De docenten waren deskundig en konden goede praktijkvoorbeelden over het voetlicht brengen Heel leerzaam!"

Terug naar boven

Esther Gerritsen - Cition "De opleiding is een aanrader wanneer je op zoek bent naar een praktijkgerichte opleiding op het gebied van inkoop en aanbesteden! De kracht van de opleiding zit in de praktische opdrachten, de interactie tijdens de les en zeer goede docenten. Theorie wordt behandeld aan de hand van herkenbare praktijksituaties waardoor de opleiding erg goed aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden van mensen werkzaam in het inkoop- en/of aanbestedingsvak!"

Terug naar boven

Wil de Mol Moncourt - Inkoopadviseur Gemeente Leudal "Als deelnemer aan de cursus van het najaar 2012 was ik aangenaam verrast door de brede instroom van deelnemers. Dit gaf vaak leuke discussies en ook nieuwe inzichten. Verder was de cursus qua inhoud prima verzorgd en waren er ook genoeg uitstapjes naar de praktijk. Voor mij een geslaagde cursus, waarvan ik veel heb opstoken."

Terug naar boven

Sandra Bouhuis - Gemeente Medemblik "Als nieuwkomer in het inkoopvlak heb ik in 2011 deze opleiding gevolgd. De opleiding is pittig, qua stof en de hoeveelheid aan huiswerk. Toch heb ik het als zeer nuttig ervaren, veel onderdelen zijn voor mij nu in de praktijd goed toepasbaar. Voor mensen die nog niet (zo heel) lang in het inkoopvak zitten zeker een aanrader om snel je niveau bij te spijkeren!!!"

Terug naar boven

Sonja Kimsma - Gemeente Súdwest Fryslân "De post-hbo opleiding Inkoop en Aanbesteden heb ik in juni 2011 afgerond. Het volgen van deze opleiding heeft er toe bijgedragen dat ik een breder en diepgaander inzicht heb gekregen in het vakgebied. Niet alleen het gedeelte over de aanbesteding was voor mij als aanbestedingsjurist interessant, maar ook het inkoopgedeelte levert een goede bijdrage aan de kennis die je kan gebruiken in de dagelijkse praktijk. De ervaren docenten (zowel theoretisch als praktisch) en een gemotiveerde groep cursisten uit diverse organisatie leveren een prima combinatie op. Niet alleen tijdens de opleiding, maar ook gedurende het ‘gewone’ werk."

Terug naar boven

Jan Jelle Koersma - Wetterskip Fryslân "Van origine ben ik cultuurtechnicus en ik heb jarenlang gewerkt in het 'echte' waterschapswerk. Omdat ik mij wilde verbreden heb ik in 2010 de post-hbo opleiding Inkoop en Aanbesteden gevolgd. Hiervoor ben ik in juni 2010 geslaagd. Enkele maanden later ben ik via interne mobiliteit aan de slag gegaan bij Inkoopondersteuning en dit heeft erin geresulteerd dat ik ondertussen als inkoopcoördinater bij het waterschap werkzaam ben. De opleiding Inkoop en Aanbesteden is de directe oorzaak van deze carrièreswitch, want die heeft mij echt enthousiast gemaakt voor het inkoopvak. Ik merk ondertussen dat deze opleiding mij voldoende basis en houvast biedt om goed te kunnen functioneren in het brede werkveld van inkoop en aanbesteden."

Terug naar boven

Gerrit van der Veer - Politieacademie "Het volgen van deze opleiding heeft er toe bijgedragen dat ik een breder en diepgaander inzicht heb gekregen in het vakgebied. De wijze waarop vorm wordt gegeven aan de diverse onderdelen zijn goed, leuk en uitdagend. Ook de samenstelling van de cursistengroep alsmede de docentengroep leverde inhoudelijk een belangrijke bijdrage tot het geheel. Al met al een opleiding die iedere inkoper gevolgd moet hebben om zich inkoper te mogen noemen!"

Terug naar boven

Victor van der Wal - Hogeschool Utrecht "De Post-HBO opleiding Inkoop en Aanbesteden is een prima opleiding over de Inkoopfunctie in z'n algemeenheid en het aanbesteden volgens de Europese richtlijn in het bijzonder. Goede docenten die vanuit de praktijk de theoretische en juridische aspecten in actuele casussen weten te vertalen. Met genoegen kijk ik terug op een leerzame, prettige tijd waarbij ook vermeld dient te worden dat de post-HBO opleiding organisatorisch uitstekend was verzorgd!"

Terug naar boven

Khadija Didbih - Gemeente Eindhoven "Ik heb deze opleiding met plezier gevolgd en heb hiervan veel opgestoken: docenten met praktijkervaring en veel interactie tussen zowel de cursisten onderling als tussen de cursisten en de docenten. De cursisten en de vakdocenten zijn afkomstig uit diverse organisaties, waardoor inkoop ook vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Erg interessant. Ik kan dan ook niets anders dan het volgen van de opleiding van harte aan te bevelen."

Terug naar boven

Pieter Plug - Inkoper Christelijke Hogeschool Ede "Ik heb deze opleiding in januari 2011 afgerond. Een aanrader voor iedereen die met inkopen en aanbesteden te maken heeft. Een zeer afwisselende opleiding waar de belangrijkste aspecten van inkopen en aanbesteden aan bod komen. Praktisch en leerzaam in een redelijk compact tijdsbestek. De docenten zijn ieder proffesionals vanuit de praktijk waardoor theorie en praktijk op een goede manier worden afgewisseld en je bij de les blijft."

Terug naar boven

Jettie Bos - Ministerie LNV “Ik heb gesolliciteerd voor de functie Teammanager Inkoop Services. Ongeacht het resultaat, weet ik zeker dat ik het nooit had aangedurfd/zelfs niet overwogen had om te solliciteren zonder jullie opleiding.”

Terug naar boven

Jojanneke Doorn - NPO "In vijf maanden komen alle relevante onderwerpen t.a.v. Europese aanbesteden voorbij. De modules worden gegeven door ervaren mensen uit de praktijk en er is veel ruimte om eigen cases in te brengen. De opgedane kennis heb ik direct kunnen gebruiken in lopende aanbestedingen."

Terug naar boven

Wim Koolwijk - Waterschap Vallei en Eem ”Deze opleiding heeft mij zeer relevante inzichten gegeven voor mijn dagelijkse werk, daarnaast ontdekte ik hoe leuk van het vak Inkoop ook al weer is.”

Terug naar boven

Jan Vroomans - Raad voor de Kinderbescherming “Op hoofdlijnen is dit bij uitstek een goede opleiding voor inkopers die te maken hebben met Europese aanbestedingen in de dagelijkse praktijk. Het eerste deel van de opleiding heeft mij tevens in de praktijk geholpen de inkoopstrategieën weer scherp op het vizier te krijgen. Er zijn interessante cases behandeld en goede discussies gevoerd in de klas.”

Terug naar boven

Frank Esendam - Gemeente Emmen “Het grote voordeel ten opzichte van veel andere inkoopopleidingen is dat deze Post-HBO uitgaat van de complexe inkoop- en aanbestedingsprocessen bij aanbestedende diensten. In de opleiding wordt daarom rekening gehouden met de Europese dimensie. Ik vond ook goed dat strategische inkoop uitgebreid aan bod kwam. De docenten zijn uitstekend en bieden een goede mix tussen theorie en praktijk. De onderlinge kruisbestuiving met studiegenoten werkzaam bij overheid, semi-overheid en bedrijfsleven vond ik inspirerend. En niet onbelangrijk: ik heb ontzettend gelachen met deze groep, dat maakte de reisafstand meer dan goed!”

Terug naar boven

Nora Grundel - Gemeente Amsterdam "De Post-hbo Inkoop en Aanbesteden is kennis ophalen, kennis delen en kennis verbeteren op een professionele, open en ongedwongen manier, waarbij de theorie moeiteloos wordt vertaald naar de praktijk en andersom. Geen overbodige franjes, maar helder en to the point."

Terug naar boven

Johan Kraan - Belastingdienst "De post-hbo opleiding Inkopen en Aanbesteden geeft je verschillende handvatten om tot een inkoopbeleidsplan, een inkoopactieplan en een (europese) aanbesteding te komen. Het is een een leuke, praktische en leerzame opleiding, een must voor iedere overheidsinkoper."

Terug naar boven

Jan Kappé - Provincie Noord-Brabant "Mijn werkzaamheden bij de provincie bestaan voornamelijk uit het aanbesteden van Werken. Door deze opleiding ben ik beter in staat dit binnen het provinciale inkoopbeleid te plaatsen en hier een actieve rol in te gaan spelen. Deze opleiding kenmerkt zich verder door de ongedwongen, interactieve wijze waarop docenten en cursisten met elkaar omgaan."

Terug naar boven

Bert Trip - Waterschap Aa en Maas "Al enige tijd ben ik op zoek naar die opleiding, die zowel praktisch als theoretisch goed aansluit bij mijn werk als overheidsinkoper. Uiteindelijk blijkt voor mij de post-hbo Inkoop & Aanbesteden de juiste match. Namelijk in 5 maanden tijd weer geheel up-to-date binnen je vakgebied, met juiste verdiepingsslagen door gedreven praktijk professionals als docenten en met ruimte voor eigen inbreng en leren van anderen."

Terug naar boven

Thijs van Zeeburg, - Zelfstandig inkoopprofessional “Deze opleiding vindt zijn kracht in de pragmatische benadering. Doordat er veel ruimte is voor het stellen van vragen, uitwerken van cases en plenaire discussie, sluiten de modules goed aan bij de huidige praktijk.”

Terug naar boven

Chris Janssen - Gemeente Venlo "Door de post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden ben ik veel beter in staat om (Europese) Aanbestedingsprocedures kritisch te beoordelen en ondersteunende adviesbureau's hier ook op aan te spreken"

Terug naar boven

Ton van Beekum - Gemeente Rijnwoude "Een pragmatische stoomcursus in 5 maanden. De post HBO-opleiding Inkopen en aanbesteden kwam voor mij als nieuwkomer in inkoopland precies op tijd in de aanbieding. Professionele uitruil van kennis, waarbij je wordt geactiveerd er zelf 'chocola' van te maken. Een aanrader!"

Terug naar boven

Annelies van den Bosch - Service Centrum Drechtsteden "Wist je dat: - de opleiding Inkoop en aanbesteden een grote verscheidenheid aan sprekers heeft? - de sprekers over veel kennis en kunde en een dosis humor beschikken? - er dus behoorlijk wat wordt afgelachen tijdens de bijeenkomsten? - er veel tijd wordt besteed aan de beantwoording van vragen? - alle opleidingsinformatie terug te vinden is op een speciaal ontworpen intranet site? - het prettig is om te discussiëren over onderwerpen van vandaag de dag in inkoopland? - je netwerk is uitgebreid na afloop van de opleiding? - de opleiding pragmatisch is en talloze praktijkvoorbeelden aan de orde komen? - er na elke bijeenkomst een evaluatieformulier ingevuld wordt door de deelnemers om alle aspecten van de opleiding tegen het licht te houden? - indien er verbeterpunten waren, deze veelal gedurende de opleiding al werden ingebracht? - dit laat zien hoe dynamisch de organisatie van de opleiding is? - alleen de deelnemer zelf kan ervaren of bovenstaande klopt? Veel succes en plezier toegewenst aan allen gedurende en na de opleiding!"

Terug naar boven

Terug naar boven

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Conducto gebruik van cookies. Deze cookies worden gebruikt voor analyse en marketingdoeleinden. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met deze cookies. Meer informatie over deze cookies.